13-5-2020 Gave opdracht

Wát een gave opdracht was dat! Klant blij, opdrachtgever blij en ik heel blij! Bedankt HI-Systems voor het vertrouwen in Solutions-Factory. Bedankt collega's bij HI, MST en Zuyderland voor de ontzettend leuke samenwerking. Missie voltooid. Nu op naar de volgende klus!

Nadat begin februari de apotheek van het MST succesvol live was gegaan met Microsoft Dynamics is het afgelopen weekend ook het Zuyderland live gegaan. Voor mij als consultant en developer was het een intensieve periode en door de corona-crisis af en toe extra spannend.

Het begon eind vorig jaar met het upgrade project voor Microsoft Dynamics bij de apotheek van het MST. Het lijkt nu bijna bizar dat we bovenop elkaar zaten in de projectruimte tijdens de projectvergaderingen maar wat wisten we toen nog van Corona? Ik was aan het uitleggen, inrichten, testen, schreef instructies en werkte met de teamleden van het MST om de processen te implementeren.

Een van de grotere uitdagingen was het complexe inkoopprijzenbeheer van een apotheek. Daar moest een nieuwe oplossing voor gebouwd worden die rekening zou houden met prijzen uit de G-standaard, prijzen vanuit een interface met Zagis en contractprijzen versus zgn. "ai-prijzen". Met het scrum-team van HI hebben we de specs opgesteld en uiteindelijk heb ik die oplossing NAV (C/AL) gebouwd. Daarnaast heb ik diverse rapporten, XML-ports maar ook andere objecten gebouwd of gemodificeerd. Uiteindelijk werd het steeds meer een project met een gecombineerde rol van consultant en developer. En dan begin februari live! Een spannende en zeer intensieve periode volgde. Ook toen het MST al wat langer live was heb ik nog diverse dagen onderstening verleend of rapportages gebouwd. Om optimaler van NAV gebruik te maken gaf ik ook trainingen in het optimaliseren van de processen en daarnaast in het gebruik en beheren van profielen in NAV, machtigingensets en tips/trucs omtrent gebruik van de Webclient.

Gedurende de maand februari werd het project opgestart voor Zuyderland. Dat project had een behoorlijk kortere doorlooptijd en was ambitieus, maar in mijn ongeveer 15-jarige carrière als consultant heb ik zelden een project meegemaakt met zo weinig hick-ups en problemen. De inzet vanuit het Zuyderland van met name de applicatie-beheerders was enorm en ondanks de corona-crisis en de daarbij behorende maatregelen (zo'n beetje alles moest remote gebeuren) werkten we gestructureerd naar de live-gang toe. Van donderdag 7 op vrijdag 8 mei zijn we live gegaan met een nacht van heel weinig slaap op een piketkamer in het ziekenhuis. Maar trots op de mensen waarmee ik samengewerkt heb -wat een toppers!- en natuurlijk op het resultaat!