C/AL

AL

Power BI

Development

Mijn carrière begon ik aanvankelijk als COBOL Programmeur. Daarnaast heb ik diverse projecten in Clipper, VBA en Progress gedaan. Na meer dan 10 jaar gewerkt te hebben met Dynamics NAV, zowel functioneel als technisch, en met een meer dan gemiddelde belangstelling voor de ontwikkelomgeving, enerzijds als Productmanager en anderszijds als Teamleider van een Scrum Team, stortte ik me vol enthousiasme op AL Development in Visual Studio Code. Ik heb opleiding gevolgd bij Plataan in Hasselt en ik was direct verkocht. Inmiddels heb ik ruime ervaring in het maken van Extensions voor Business Central.


Behalve Development in AL en C/AL heb ik ervaring in het maken van dashboards in Power BI. Groot voordeel als Developer is mijn functionele kennis, niet alleen inhoudelijk van het Dynamics NAV/Business Central platform, maar zeker ook van ERP - en financiële processen.

Een van mijn eerste klussen was het maken van een module in NAV2018 voor het inkoopprijsbeheer van een Apotheek van een middelgroot ziekenhuis en het ontwikkelen van diverse rapportages. Inmiddels heb ik veel NAV/BC projecten gedaan:

  • Rest API interface op basis van json naar een internationaal self billing portaal.
  • API interface (json) naar weegbrug voor netto gewicht meting inkomende en uitgaande vracht.
  • Extension voor uren import en verwerking (gebruik van projectenmodule).
  • Procesbeheersing App met interace naar productie-stappen voor controle productie-proces glas (klant levert aan de European Space Agency).
  • Add-on op basis van de nieuwe enhanced email capabilities BC 19 voor automatisch emailen urenverantwoordingen met bijlages en email-signature.
  • App voor aansturing productie-orders vanaf de werkvloer (gebruik van productiemodule).


Een bevlogen C/AL of AL developer nodig die functioneel weet wat er gebouwd moet worden? Neem contact op en we maken vrijblijvend een afspraak.